Målsättning

Minväns kennel och kennel av Sunnanvind`s  målsättning är att föda upp sunda och friska jakthundar som har viltfinnarförmåga i kombination med sammarbetsvilja.
En god jaktkamrat och en fin familjemedlem.

 

Om oss

Johan och Susse bor tillsammans med dottern Annie på den lilla gården Sjöhuset som ligger i den sydöstra delen av skåne. Den perfekta platsen  för det stora fritidsintresset jakt och hundar. För både Johan och Susse har det sedan barnsben funnits hundar och jakt i deras familjer.

Inga hundar utan jakt – ingen jakt utan hundar. Båda har fått erfara vad olydiga  (läs otränade) hundar vill säga, så med intentionen att nästa hund skall det bli ordning på köpte Susse Chip`n Croft Alessia- Blue “Meg” 1994 och Johan köpte Jaktfalkens Dämba 1998.

Dämba blev så småningom SE(j)CH med placeringar på Svenska Mästerskap. Meg blev SEJCH o NJCH var med och vann Nordiska Mästerskapet i lag och representerat Sverige  två gånger i Europa Cupen.

Till dags datum har de tillsammans  fört fram fyra hundar till jaktchampions samt med framgång startat på både  Svenska och Danska Mästerskap.

Hund intresset tar sig även uttryck i ett engagemang i föreningslivet. Susse är A- panel dommare på retriever och tränare i jaktretrieverklubben.

Kennel av Sunnanvind

Av Sunnanvind – namn med anor

För snart 100 år sedan när förra seklet var ungt började Bror Anderson, en hängiven jägare med stort hundintresse, föda upp pointer under namnet “Av Sunnanvind”
Bror fann i sin brors son Jan O F Anderson en likasinnad.
Jan var en man som levde för sina hundar och jakten med dessa. Under hans tid förknippas namnet med pointer och senare strävhårs tax.
Allt för tidigt ärvde Susse kennel namnet av sin morfar Jan och sedan 1998 kan vi finna  jaktlabradorer av Sunnanvind

Minväns Kennel

I  mitten av 60-talet började Johan`s föräldrar Ulla och Stig Persson att föda upp labradorer under prefixet  “Minväns kennel”. Tillsammans åkte de  runt på utställningar och detta resulterade i flera champions.
Perspektivet på vad de ansåg vara de viktigaste egenskaperna att ta hänsyn  till i avelsaebetet förändrades med tiden,  från att från början vara inställd mest på utseende och temperament  till att  mer  se på hundens samarbetsvilja och arbetsglädje.

Sista kullen labradorer hade de 1994, men Minväns kennel lever stolt vidare  nu med inriktning på engelsk springer spaniel av jakttyp.